Diepere emoties herkennen.

“Gevoelige plekken hebben we allemaal, dit is afhankelijk van ons karakter, onze geschiedenis, de hechting met onze eigen ouders, huidige relaties en trauma’s.”

Deze gevoelige plekken zijn universeel. Als deze plekken geraakt worden, activeren ze alarmbellen in ons hersenen en geven binnen secondes een gevoel van hulpeloosheid. Hierdoor kan het gedrag van je partner heel snel een gevoel van verlating of afwijzing activeren.

De emoties die daar op volgen gaan dus SNEL, dat maakt het moeilijk om precies te weten wat er gebeurt. Dat geeft verwarring en haalt je uit je evenwicht. Vaak weten we zelf nog niet hoe we in onszelf goed kunnen afstemmen op de emoties van deze pijnplekken. Om het nog ingewikkelder te maken zijn er zichtbare emoties en verborgen emoties. Om de meer verborgen emoties te laten zien, vraagt moed.

Laten we beginnen bij het herkennen van deze emoties bij jezelf. Je eigen pijnplekken leren begrijpen en er goed mee om leren gaan is cruciaal voor het stoppen van de Duivelse dialogen op momenten dat er geen verbondenheid is.

Begin met het kijken naar onderstaande filmpjes. Log daarna weer in binnen deze omgeving en bekijk binnen sessie 3 eerst weer de compilatie en kies daarna een minimaal 1 stel uit. Daarna kunnen jullie door naar de quiz.

Het tweede gesprek

Onder water

Voorbeeld Janneke en Gert