Vanaf nu stappen jullie in een belangrijk omslagpunt.

Begin met het kijken naar onderstaande filmpjes. Log daarna weer in binnen deze omgeving en bekijk binnen sessie 5 eerst weer de compilatie en kies daarna een minimaal 1 stel uit. Daarna kunnen jullie door naar de quiz.

In de eerdere sessies hebben jullie geleerd om jullie duivelse dialogen te herkennen en te stoppen. Vanaf nu gaan jullie aan de slag om te leren actief een positieve en verbindende dialoog te creëren. Een nieuwe en verbeterde dialoog.

Hoe doe je dat?
* Door je diepste angsten te onderzoeken en te delen.
* Om vervolgens je diepste behoeften veilig te kunnen delen.

Je gaat in deze sessie een diepere laag opzoeken bij jezelf van binnen. Dit doe je door eerst je eigen emoties te herkennen zoals in sessie 3, om vervolgens te onderzoeken welke angsten deze emoties oproepen. Als je dit van jezelf weet, kan je voelen welke diepere behoeften daar zitten en deze delen met je partner.

Good to know…
Dit gesprek kan ongemakkelijk voelen. We praten niet snel of gemakkelijk over onze diepste angsten en behoeften. Soms omdat we ze zelf nog niet bewust erkennen. Of we zijn (onbewust) bang dat deze dan werkelijkheid kunnen worden dus sluiten we ze sneller af uit zelfbescherming. Mocht je dat dus ervaren, weet dus dat je overlevingsmechanisme weer actief is. Sluit het echter dit keer niet af maar vertrouw je partner en zoek ze samen op. Je zal met deze oefening ervaren hoe fijn het is als het wel lukt.

Uitleg het vierde gesprek

Dans met 3 slagen / lagen